Nordijska hoja

Hoja predstavlja človeku osnovno gibanje, da je sploh lahko mobilen. Dandanes človek zanemarja pomen vsakodnevne hoje na svežem zraku in v naravnem okolju. Nordijska hoja je nadgradnja običajne hoje, saj nam palice omogočajo intenzivnejše gibanje. Po zaslugi palic in s primerno in pravilno tehniko aktiviramo več kot 90 % mišic v telesu, tako da lahko govorimo o celostnem vplivu vadbe na naše telo. Termin "nordijska" izhaja iz Skandinavije, kjer so hojo s palicami tudi razvili in izpopolnili. Danes je nordijska hoja ena najmnožičnejših oblik rekreacije za vsa starostna obdobja.


Za nordijsko hojo ne potrebujemo posebne opreme. Športna oblačila glede na letni čas, primerna obutev z nedrsečim podplatom in palice za nordijsko hojo, ki nam omogočajo pravilno in predvsem aktivno in učinkovito delo z rokami.


Preden si kupite svoje palice, vam priporočamo, da palice brezplačno preizkusite na naši točki in izveste tudi vse potrebne informacije o opremi, tečajih...


Nordijska hoja ni modna muha, ampak je učinkovita rekreacija za celotno telo. S primernimi palicami in pravilno tehniko postane hoja hitra in učinkovita.


Za vas bomo poskrbeli licencirani učitelji nordijske hoje ZUTS (Zveze trenerjev in učiteljev smučanja Slovenije).