Disk golf park

Disk golf prihaja tudi v Slovenijo... Zaenkrat imamo v Sloveniji tri igrišča (Mežica, Kope, Ljubljana) s stalno postavljeno progo.
Na gorenjskem zaenkrat postavljamo igrišče s premičnimi košarami na različnih lokacijah, kjer lahko spoznate osnove igranja disk golfa in se nad igro navdušite.


NOVOST - DISC GOLF PRIHAJA TUDI V RADOVLJICO...
Ekipa natančnih orlov vas vabi v svojo ekipo in na trening disk golfa v Radovljici...
Z letošnjim šolskim letom pričenjamo v Radovljici tudi s tekmovalno obliko vadbe DISK GOLFA za otroke od 4. razreda dalje ... Združili bomo vadbo tehnike metov diska, pravil igranja, kondicijske priprave, vadbo natančnosti in priprave na mini otroške turnirje v Sloveniji in tujini. Potrebujete samo športno opremo, disk (frizbi za disk golf) in dobro voljo za začetek.
Nekaj razlogov za vpis:
- druženje in tekmovanje s sovrstniki,
- razvoj natančnosti, potrpežljivosti in strpnosti...,
- gibanje in treningi v naravi,
- mini turnirji v Sloveniji in tujini,
- disc golf kampi in priprave za vpisane otroke,

Termin treninga: vsak torek od 14.15 do 15.45

Zbirno mesto: v avli šole (OŠ A.T. Linharta Radovljica)

Prijave: lahko na vadbi sami ali preko spletne prijavnice >>>


Disk golf prihaja iz Amerike, kjer so ga začeli igrati že pred 40. leti in je po pravilih podoben igranju pravega golfa, samo da palico in žogico zamenja frizbi. Cilj igre je s čim manj meti zadeti košaro, ki je lahko tudi 100 in več metrov stran od izmetne točke. Proga je speljana po različnih terenih in tako ustvarja lažje ali težje pogoje za met. Igra je primerna za otroke, mladino in starejšo populacijo. Tahko je družabne narave, lahko pa postane tudi pravo tekmovanje, kdo bo z manj meti prej opravil s progo.

Projekt pripravljamo v sodelovanju z DISK GOLF ZVEZO Slovenije, katera nam pomaga pri prepoznavnosti in promociji športa.

Tukaj si lahko ogledate švedski demo video...

disk_golf_zveza

Progo zaenkrat postavljamo po dogovoru, tako da nas prej kontaktirajte, preden nas obiščete. Hvala za razumevanje.

disc_golf2   slika_1     disc_golf3