OUTDOOR IGRE ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA

Tematsko - orientacijske igre so zasnovane za igro na prostem, s katerimi pri otrocih krepimo orientacijo v prostoru, medsebojno sedelovanje, opazovanje in načrtovanje, ter vodenje skupine. Res je, da se za igranje igre skritega zaklada porabi nekaj veča časa, vendar pa je pozitivnih učinkov na otrokov razvoj ogromno. Otroke izbezamo v naravo, v njih prebudimo raziskovalca, detektiva, gusarja, vodjo, ustvarjalca in še bi lahko naštevali. Igra ima veliko variacij izvedbe in nadgradnje, tako da otrokom nikoli ne bo dolgčas.
Razvili smo tudi preprosto aplikacijo, kjer otroci za beleženje skritih točk uporabljajo pametne telefone, s katerimi zbirajo kontrolne žige in sestavljajo digitalno razglednico skritega zaklada. Boste rekli "Saj so otroci že tako preveč na telefonu"... To je res, vendar moramo pogledati za kaj in na kakšen način uporabljajo telefon. Še vedno smo mnenje, da je bolje naučiti otroke, da so telefoni njihovi pomočniki in kako si z njimi lahko pomagamo.
V primeru naše aplikacije je telefon samo pripomoček, s katerim preberejo unikatno QR kodo, ki jim odpre delček skrite sestavljanke. Telefon je samo pripomoček, s katerim zbirajo žige in tako rešujejo uganko skritega zaklada.
Skok v spletno trgovino...

Mnenja uporabnikov...
Z igro smo se prvič srečali na rojstnodnevni zabavi prijateljev naše hčerke, kjer je slavljenka povabljencem ustvarila nepozaben skriti zaklad. Od takrat je tematsk - orientcijska igrica Iskanje skritih palčkov" obvezen del naše opreme za igro na prostem.
Zadovoljna mami Kaja B.
 
Igrico smo dobili za darilo in sprva ni bilo kakšnega velike zanimanja zanjo, ker se nam ni dalo it v bližnji gozd, da bi jo preiskusili. V času med prvo Corona krizo pa je bilo časa veliko in tako je tudi tematsko - orientacijsk igrica "Po poti zmajevega zaklada" prišla na vrsto. Na začetku smo potrebovali nekaj več časa, da smo preiskusili različne možnosti, ki jih igra omogoča, ker prej še nismo imeli izkušenj s tovrstnimi outdoor igrami. Ko so otroci "ativirali" svoj gen za iskanje skritih zakladov, pa je postala ta igra nekaj nepogrešljivega pri našem igranju v gozdu. Menjava vlog, ustvarjalnost otrok, krepitev samostojnosti, odgovornost in nepopisno veselje ob iskanju skritih zakladov je našim otrokom dalo ogromno. Res smo navdušeni nad igro in komaj čakamo na nove tematike, ki nam bodo popestrile nove skrite zaklade.
Ati Simon B. in njeni iskalci skritih zakladov
 
Igro Iskanje skritega zaklada poznamo že dlje časa. Preiskusili smo že vse in sedaj, ko so otroci že v šoli se najraje igramo skriti zaklad s SKRITIMI PISMI, v katere otroci pišejo različne naloge, uganke, križanke, misli in si izmišljujejo različne simpatične trike, s katerimi popestrijo skriti zaklad drugim otrokom in sovrstnikom. Igrica res krepi ustvarjalnost, saj otroci sami napišejo naloge v pisma in hkrati krepijo pisanje, branje, risanje in ustvarjalnost. Še poseben izziv so jim različne animacije za rojstni dan ali akrivnosti na morju, s katerimi zabavajo druge otroke. Toplo priporočam vsem - ne bom vam dolgčas in otroci bodo zaposleni in navdušeni.
Mamica Klavdija T.
spletna stran igre

ANIMACIJE NA TEMO SKRITIH ZAKLADOV

VESELI ZAKLADKO vam pripravi animacijo za različne priložnosti... Lahko je to animacija na rojstnem dnevu, ali animacija na vašem dogodku - različne javne prireditve, pikniki, zaključki, predstavitve...
KAJ SMO ŽE USTVARJALI...?
FESTIVAL ČOKOLADE V RADOVLJICI, ANIMACIJE SKRITEGA ZAKLADA ZA VRTEC RADOVLJICA, VEČ KOT 100 ANIMACIJ NA ROJSTNODNEVNIH ZABAVAH, VIKEND PRAVLJIC V BOHINJU in še in še...

Veseli zakladko

TEMATSKO ORIENTACIJSKI PARKI

Načrtujemo, kreiramo, ustvarjamo manjše in večje tematsko - orientacijske parke, v katere vpletemo unikatno zgodbo destinacije, jo povežemo z našim zaščitenim konceptom igrifikacije skritega zaklada, opremimo z unikatnimi ilustracijami in vse skupaj grafično povežemo v inovativen lokalni ali integralni turistični produkt.
Za koga? Za vse ki delujete v turizmu ali z njim sodelujete. Za vse, ki želite v svoj produkt vnesti nekaj novega in unikatnega. Za vse, ki želite biti drugačni in prepoznavni.

Z NAŠIMI PRODUKTI SMO DVIGNILI DODANO VREDNOST:
Zavod za turizem Radovljica, smučišče Kranjska Gora, Kulturno umetniško društvo Kamna Gorica, Turistično društvo Begunje, Vodni park Radlje ob Dravi, NITRO ŠOLA Kope, Rekreacijski center KOPE, Žičnice VOGEL

spletna stran parki

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

aplikacija RAZISKUJ - ODKRIVAJ - UŽIVAJ

RAZISKUJ - ODKRIVAJ - UŽIVAJ / EXPLORE - DISCOVER - ENJOY je preprosta aplikacija, s katero boste RAZISKOVALI slovenske tematske in učne poti, turistične produkte, ODKRIVALI skrite zaklade in obenem UŽIVALI v iskanju mavričnih markacij in sestavljanju digitalnih tematskih razglednic. Ste na počitnicah, radi raziskujete, ste aktivna družina? Naša aplikacija vam bo popestrila raziskovanje in odkrivanje skritih kotičkov. S pomočjo pametnega telefona bo motivacija za iskanje veliko večja, beleži pa se vam tudi čas, ki ga porabite za tematsko progo.
Za koga je aplikacija razvita?
- turistične destinacije in njihove produkte,
- občine, ki imajo v upravljanju tematske poti,
- igrice ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA,
- šole,
- TEAM BUILDING programe,
- kampe,
- muzeje,
- tematske parke,
- planinske poti,
- orientacijske proge...

ZAUPAJO NAM: Zavod za turizem Radovljica, TD Begunje, NITRO KOPE, VABO KOPE, Partner d.o.o. Slovenj Gradec, Vodni park Radlje ob Dravi, Koroški pokrajinski muzej - enota Radlje ob dravi, EKO KOČA Nanos...

NAROČITE JO LAHKO TUKAJ >>>

logo spletna trgovina1

spletna stran aplikacija

ZAŠČITEN KONCEPT IGRE...

Tematsko-orientacijske igre so ene najbolj celovitih in motivacijskih iger, ki se izvajajo na prostem in kjer se igralci znajdejo v različnih vlogah (v vlogi udeleženca, sotekmovalca, prijatelja, nasprotnika, zmagovalca, poraženca, ekipe oz. skupine, glavnega stratega in taktika itd…).
Igre povezujejo različna tematska področja in delovanje otrokovega telesa. Gre za sklop dražljajev, ki imajo na otroka motorični, miselni, socialni, taktični, organizacijski, motivacijski in fizični vpliv.
Koncept igre je usmerjen v celostno aktivnost posameznika in/ali skupine, s ciljem narediti orientacijo v naravi kar se da igrivo, prijetno, poučno, družabno in zabavno. Pri doseganju tega cilja si pomagamo z različnimi pristopi, metodiko in tematiko glede na starostno stopnjo, za katero je posamezna igra pripravljena.
Vse igre imajo za glavni cilj poiskati skriti zaklad. Da pa naloga ni prelahka, morajo udeleženci/igralci poiskati pot in vmesne točke, na katerih se skrivajo določeni predmeti, stvari, naloge, izzivi… Označeno pot, ki jo imenujemo orientacijska sled, lahko označujemo na več načinov.
1. nivo - za mlajše otroke (3 do 5 let) - v ta namen barvne orientacijske kartončke, s katerimi označujemo odseke poti, po katerih otroci iščejo posamezne tematsko-kontrolne točke. Pot je tako prilagojena starostni stopnji otrok in je lahko različno zahtevna. Primer: Od začetka do prve točke je pot označena z rumenimi kartončki – rumena sled; do druge točke z modrimi kartončki – modra sled; do tretje točke z rdečimi kartončki – rdeča sled; do četrte točke z zelenimi kartončki – zelena sled in do pete točke z oranžnimi kartončki – oranžna sled. Število točk in zaporedje barvnih odsekov se lahko spreminja.
2. nivo - za starejše bolj izkušene otroke (od 5 do 10 let) - prehajamo na uporabo orientacijske karte, na katero vrišemo kontrolne točke in jih poiščemo v naravi. Lahko jih kombiniramo tudi z barvnimi označbami.
Na vsaki točki igralci zbirajo različne žige in/ali opravijo določeno nalogo in/ali izziv, dokler ne najdejo in opravijo vseh zadanih nalog. Šele ko najdejo vse točke oz. opravijo vse zadane naloge, dobijo geslo in/ali namig za skriti zaklad. Igra je zaključena, ko je skriti zaklad najden.
Pri pripravi igre na terenu ima posameznik ali skupina tako dve vlogi. Prvi postavlja-jo igro, drugi išče-jo skriti zaklad in obratno. V prvem primeru igralci krepijo organizacijske in taktične sposobnosti, v drugem pa so v vlogi igralca, kako najhitreje poiskati vse skrite kontrolne točke in skriti zaklad.

Koncept igre "ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA" in vse orientacijske igre so avtorsko delo Mateja PAGONA in so vpisane v register avtorskih del pri AAS pod zaporedno številko R-082/16.

Koncept orientacijskih iger splet

SPLETNA TRGOVINA VESELI ZAKLADKO