OUTDOOR IGRE ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA

Tematsko - orientacijske igre so zasnovane za igro na prostem, s katerimi pri otrocih krepimo orientacijo v prostoru, medsebojno sedelovanje, opazovanje in načrtovanje, ter vodenje skupine. Res je, da se za igranje igre skritega zaklada porabi nekaj veča časa, vendar pa je pozitivnih učinkov na otrokov razvoj ogromno. Otroke izbezamo v naravo, v njih prebudimo raziskovalca, detektiva, gusarja, vodjo, ustvarjalca in še bi lahko naštevali. Igra ima veliko variacij izvedbe in nadgradnje, tako da otrokom nikoli ne bo dolgčas.
Razvili smo tudi preprosto aplikacijo, kjer otroci za beleženje skritih točk uporabljajo pametne telefone, s katerimi zbirajo kontrolne žige in sestavljajo digitalno razglednico skritega zaklada. Boste rekli "Saj so otroci že tako preveč na telefonu"... To je res, vendar moramo pogledati za kaj in na kakšen način uporabljajo telefon. Še vedno smo mnenje, da je bolje naučiti otroke, da so telefoni njihovi pomočniki in kako si z njimi lahko pomagamo.
V primeru naše aplikacije je telefon samo pripomoček, s katerim preberejo unikatno QR kodo, ki jim odpre delček skrite sestavljanke. Telefon je samo pripomoček, s katerim zbirajo žige in tako rešujejo uganko skritega zaklada.
Skok v spletno trgovino...

Mnenja uporabnikov...
Z igro smo se prvič srečali na rojstnodnevni zabavi prijateljev naše hčerke, kjer je slavljenka povabljencem ustvarila nepozaben skriti zaklad. Od takrat je tematsk - orientcijska igrica Iskanje skritih palčkov" obvezen del naše opreme za igro na prostem.
Zadovoljna mami Kaja B.
 
Igrico smo dobili za darilo in sprva ni bilo kakšnega velike zanimanja zanjo, ker se nam ni dalo it v bližnji gozd, da bi jo preiskusili. V času med prvo Corona krizo pa je bilo časa veliko in tako je tudi tematsko - orientacijsk igrica "Po poti zmajevega zaklada" prišla na vrsto. Na začetku smo potrebovali nekaj več časa, da smo preiskusili različne možnosti, ki jih igra omogoča, ker prej še nismo imeli izkušenj s tovrstnimi outdoor igrami. Ko so otroci "ativirali" svoj gen za iskanje skritih zakladov, pa je postala ta igra nekaj nepogrešljivega pri našem igranju v gozdu. Menjava vlog, ustvarjalnost otrok, krepitev samostojnosti, odgovornost in nepopisno veselje ob iskanju skritih zakladov je našim otrokom dalo ogromno. Res smo navdušeni nad igro in komaj čakamo na nove tematike, ki nam bodo popestrile nove skrite zaklade.
Ati Simon B. in njeni iskalci skritih zakladov
 
Igro Iskanje skritega zaklada poznamo že dlje časa. Preiskusili smo že vse in sedaj, ko so otroci že v šoli se najraje igramo skriti zaklad s SKRITIMI PISMI, v katere otroci pišejo različne naloge, uganke, križanke, misli in si izmišljujejo različne simpatične trike, s katerimi popestrijo skriti zaklad drugim otrokom in sovrstnikom. Igrica res krepi ustvarjalnost, saj otroci sami napišejo naloge v pisma in hkrati krepijo pisanje, branje, risanje in ustvarjalnost. Še poseben izziv so jim različne animacije za rojstni dan ali akrivnosti na morju, s katerimi zabavajo druge otroke. Toplo priporočam vsem - ne bom vam dolgčas in otroci bodo zaposleni in navdušeni.
Mamica Klavdija T.
spletna stran igre