ZVIRALČEK

V naši ponudbi najdete zanimiv outdoor animacijsko - motorični program ZVIRALČEK, ki je namenjen vrtcem za različne priložnosti - ob zaključku leta, različnih dogodkih, kjer so udeleženi vsi otroci vrtca itd... Pripravimo vam zanimiv outdoor poligon z vsaj 10 tematsko - motoričnimi postajami za različne starostne skupine. Program je pripravljen v 2 sklopih. V prvem otroke pripravimo in motiviramo za aktivnost, v drugem delu pa po skupinah izvajamo motorične postaje. Program ZVIRALČEK traja od 1 do 2 šolskih ur, oz. po dogovoru. Na koncu vsi otroci prejmemo spominsko Zviralčkovo medaljo.

Reference:

V letu 2020 smo kljub corona razmeram program predstavili več kot 500 otrokom vrtca Radovljica.ŠPORTNI DAN

Za vrtce in šole pripravljamo različne dejavnosti v naravi, s katerimi popestrimo športne dneve in druge oblike dejavnosti v naravi...

Ljubno na Gorenjskem ima pestro zgodovino in kar nekaj znanih imen izhaja iz naše vasi (Janez Jalen, Janez Puhar, Mihael Stroj...). Za veliko ljudi je ena lepših, če ne najlepša vas, ki ponuja prekrasne razglede na Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe in Jelovico.

Ker imamo odlično izhodišče za izvajanje različnih dejavnosti v naravi, smo se specializirali predvsem za tiste, ki omogočajo raznoliko udejstvovanje različnih šolskih starostnih skupin, predznanja in sposobnosti.

Dejavnosti v naravi želimo predstaviti z novimi idejami, pristopi, vsebinami in športi v sožitju z naravo in krajem. Skupaj s šolami oblikujemo unikatne programe in izpolnjujemo njihove načrtovane učne cilje.

Naš naravni poligon smo poimenovali CENTER DEJAVNOSTI V NARAVI in vključuje:

Glede na starost in število učencev šoli pripravimo primeren program ali kombinacijo večih programov, odvisno od časa, ki ga ima šola na razpolago. Poligon se pripravlja po dogovoru preko celega šolskega leta. Za rezervacijo termina in ostale informacije pokličite na 041 767 282 (Matej) ali pošljite e-pošto na naslov: info@pagonsport.si.

Končno ponudbo in ceno oblikujemo glede na izbrani program in trajanje aktivnosti.

Tukaj si lahko ogledate demo video...


PREDSTAVITEV POSAMAZNIH DEJAVNOSTI ZA VRTCE

TEMATSKI PARK ZA NAJMLAJŠE

V tem segmentu dajemo poudarek predšolskim otrokom, kjer jih na zanimiv in zabaven način popeljemo skozi igriv svet orientacije. S pomočjo pravljičnih in risanih junakov ustvarimo prijetno doživetje v naravi, ki otrokom za vedno ostane v lepem spominu. Dolžino hoje in tematiko prilagodimo starostni stopnji otrok. Primerno za otroke od 2 let dalje v spremstvu vzgojiteljic. Dogodek lahko popestri tudi naša maskota VESELI ZAKLADKO.

ORIENTACIJA

Orientacija ponuja celosten izziv tako za telo kot tudi za glavo. Sodelovanje, iskanje, natančnost, iznajdljivost in vodenje so samo nekatere veščine, ki jih razvijamo s pomočjo orientacije. Glede na starostno stopnjo pripravljamo proge po težavnostni lestvici od najlažjih oblik orientacije po označeni poti za prvo triado, po opisani poti za drugi triado do orientacijo s pomočjo orientacijske karte in kompasa za tretjo triado in srednje šole.

DISK GOLF

Disk golf je igra za vse generacije in sposobnosti učencev, saj je proga prilagojena starostni stopnji učencev. Preprosta navodila in elementi metov omogočajo tudi fizično in motorično šibkejšim učencem, da se enakovredno igrajo. Disk golf je igra podobna pravemu golfu, samo da namesto palic in žogic uporabljamo frizbije. Cilj je s čim manj meti zadeti cilj - košaro za disk golf.

Vsebina je razdeljena na tri sklope: spoznavanje osnov in pravil igre, elementi metov in mini turnir med skupinami učencev.

NORDIJSKO ROLKANJE - SKIKE in NORDIJSKA HOJA

Na naši lokaciji se lahko učenci spoznajo z osnovami nordijskega rolkanja na terenskih rolkah SKIKE in nordijske hoje. Za obe panogi velja, da sta izjemno koristni in učinkoviti, ker imata celosten in krepilni učinek na telo. Ob pravilni tehniki aktiviramo več kot 90 % mišic in tako poskrbimo za učinkovito aerobno vadbo.

Obe panogi izhajata iz teka na smučeh. Nordijsko rolkanje predstavlja drsalno tehniko teka na smučeh v letnih razmerah, nordijska hoja pa klasično tehniko le-tega.

SKIKE je patentirana terenska rolka, ki je po zaslugi izjemno učinkovitih zavor zelo varna in stabilna, tako da učencem umogoča varno in enostavno uporabo. Primerno za učence od 5. razreda dalje.

RAVNOTEŽNI IZZIV in ČUTNO DOŽIVLJAJSKA POT

Kako obvladovati ravnotežje v različnih situacijah? S pomočjo ravnotežnih trakov SLACK-LINE postavimo prilagojen poligon, na katerem učenci razvijajo ravnotežje na igriv in varen način. Različne ravnotežne naloge jim predstavljajo izzive, ki jih rešujejo samostojno ali v skupini. Poleg tega učencem postavimo tudi čutno-doživljajsko pot, pri kateri jim omejimo čutilo vida in tako odpremo drugo dimenzijo zaznavanja sveta okrog sebe in občutkov v sebi.

Da je program res unikaten, popestrimo dogajanje še s FOTO PRECIZNO ORIENTACIJO, kjer s pomočjo fotografij in kontrolnih točk učenci iščejo in določajo prave kontrolne točke.


DODATNA PONUDBA

PARTNERJI: