Športni dan za vrtce in šole

Za vrtce in šole pripravljamo različne dejavnosti v naravi, s katerimi popestrimo športne dneve in druge oblike dejavnosti v naravi...

Ljubno na Gorenjskem ima pestro zgodovino in kar nekaj znanih imen izhaja iz naše vasi (Janez Jalen, Janez Puhar, Mihael Stroj...). Za veliko ljudi je ena lepših, če ne najlepša vas, ki ponuja prekrasne razglede na Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe in Jelovico.

Ker imamo odlično izhodišče za izvajanje različnih dejavnosti v naravi, smo se specializirali predvsem za tiste, ki omogočajo raznoliko udejstvovanje različnih šolskih starostnih skupin, predznanja in sposobnosti.

Dejavnosti v naravi želimo predstaviti z novimi idejami, pristopi, vsebinami in športi v sožitju z naravo in krajem. Skupaj s šolami oblikujemo unikatne programe in izpolnjujemo njihove načrtovane učne cilje.

Naš naravni poligon smo poimenovali CENTER DEJAVNOSTI V NARAVI in vključuje:
- ORIENTACIJO,
- DISK GOLF,
- TEMATSKI PARK ZA NAJMLAJŠE,
- NORDIJSKO ROLKANJE - SKIKE IN NORDIJSKO HOJO,
- RAVNOTEŽNI IZZIV S ČUTNO-DOŽIVLJAJSKO POTJO.

Glede na starost in število učencev šoli pripravimo primeren program ali kombinacijo večih programov, odvisno od časa, ki ga ima šola na razpolago.
Poligon se pripravlja po dogovoru preko celega šolskega leta. Za rezervacijo termina in ostale informacije pokličite na 041 767 282 (Matej) ali pošljite e-pošto na naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Končno ponudbo in ceno oblikujemo glede na izbrani program in trajanje aktivnosti.

Tukaj si lahko ogledate demo video...


PREDSTAVITEV POSAMAZNIH DEJAVNOSTI ZA VRTCE

TEMATSKI PARK ZA NAJMLAJŠE

V tem segmentu dajemo poudarek predšolskim otrokom, kjer jih na zanimiv in zabaven način popeljemo skozi igriv svet orientacije. S pomočjo pravljičnih in risanih junakov ustvarimo prijetno doživetje v naravi, ki otrokom za vedno ostane v lepem spominu.
Dolžino hoje in tematiko prilagodimo starostni stopnji otrok.
Primerno za otroke od 2 let dalje v spremstvu vzgojiteljic.
Dogodek lahko popestri tudi naša maskota VESELI ZAKLADKO.

palcek   orientacija  palcek2  orientacija8  palcek3  palcek4  palcek5

PREDSTAVITEV DEJAVNOSTI ZA ŠOLE

ORIENTACIJA

Orientacija ponuja celosten izziv tako za telo kot tudi za glavo. Sodelovanje, iskanje, natančnost, iznajdljivost in vodenje so samo nekatere veščine, ki jih razvijamo s pomočjo orientacije. Glede na starostno stopnjo pripravljamo proge po težavnostni lestvici od najlažjih oblik orientacije po označeni poti za prvo triado, po opisani poti za drugi triado do orientacijo s pomočjo orientacijske karte in kompasa za tretjo triado in srednje šole.

Primerno za učence od 1. razreda dalje.

orientacija3    orientacija     orientacija5orientacija6 orientacija10orientacija8

DISK GOLF

Disk golf je igra za vse generacije in sposobnosti učencev, saj je proga prilagojena starostni stopnji učencev. Preprosta navodila in elementi metov omogočajo tudi fizično in motorično šibkejšim učencem, da se enakovredno igrajo. Disk golf je igra podobna pravemu golfu, samo da namesto palic in žogic uporabljamo frizbije. Cilj je s čim manj meti zadeti cilj - košaro za disk golf.

Vsebina je razdeljena na tri sklope: spoznavanje osnov in pravil igre, elementi metov in mini turnir med skupinami učencev.

Primerno za učence od 5. razreda dalje.

disc_golf2   disc_golf   disc_golf3   slika_1

NORDIJSKO ROLKANJE - SKIKE in NORDIJSKA HOJA

Na naši lokaciji se lahko učenci spoznajo z osnovami nordijskega rolkanja na terenskih rolkah SKIKE in nordijske hoje. Za obe panogi velja, da sta izjemno koristni in učinkoviti, ker imata celosten in krepilni učinek na telo. Ob pravilni tehniki aktiviramo več kot 90 % mišic in tako poskrbimo za učinkovito aerobno vadbo.

Obe panogi izhajata iz teka na smučeh. Nordijsko rolkanje predstavlja drsalno tehniko teka na smučeh v letnih razmerah, nordijska hoja pa klasično tehniko le-tega.
SKIKE je patentirana terenska rolka, ki je po zaslugi izjemno učinkovitih zavor zelo varna in stabilna, tako da učencem umogoča varno in enostavno uporabo.
Primerno za učence od 5. razreda dalje. 

skike3 skike skike4_2skike_5

RAVNOTEŽNI IZZIV in ČUTNO DOŽIVLJAJSKA POT

Kako obvladovati ravnotežje v različnih situacijah? S pomočjo ravnotežnih trakov SLACK-LINE postavimo prilagojen poligon, na katerem učenci razvijajo ravnotežje na igriv in varen način. Različne ravnotežne naloge jim predstavljajo izzive, ki jih rešujejo samostojno ali v skupini. Poleg tega učencem postavimo tudi čutno-doživljajsko pot, pri kateri jim omejimo čutilo vida in tako odpremo drugo dimenzijo zaznavanja sveta okrog sebe in občutkov v sebi.

Da je program res unikaten, popestrimo dogajanje še s FOTO PRECIZNO ORIENTACIJO, kjer s pomočjo fotografij in kontrolnih točk učenci iščejo in določajo prave kontrolne točke.
Primerno za učence od 3. razreda dalje.

slack_line   slack_line3    slack_line4  

DODATNA PONUDBA

- Dodatno strokovno izpopolnjevanje in izobraževanje ter specialne delavnice za vzgojitelj-e/-ice, učitelj-e/ice razrednega pouka in športa.
- Določene vsebine za vašo šolo ali vrtec lahko izpeljemo tudi na vaši lokaciji.
- Pripravimo in realiziramo vam idejni projekt na temo dejavnosti v naravi. 

Partnerji projekta

ORIENTACIJSKA ZVEZA

OZS_Slovenije  

 DISK GOLF ZVEZA

disk_golf_zveza  

Sodelujemo tudi s:
FAKULTETO ZA ŠPORT  (Katedra za gorništvo, športno plezanje in aktivnosti v naravi) in PEDAGOŠKO FAKULTETO (predšolska vzgoja).

 

Predstavitev_center_dejavnosti_v_naravi_Ljubno_sole_splet

Predstavitev_tematski_park_za_najmlajse_Ljubno_vrtci_splet

 

Prijavi se na novice tukaj ->

PAGON ŠPORT, Matej Pagon s.p. - Agencija za šport in prosti čas

NASLOV:
Ljubno 127
4244 PODNART
Slovenija
KONTAKT:
+386 41 767 282
info@pagonsport.si

PODATKI: 
Matična številka: 3603903000
ID. št. za DDV: SI78136610
TRR pri INTESA SANPAOLO BANKI:
SI56 1010 0005 3476 483
Sem zavezanec za DDV

Se vam zdimo zanimivi?

Je naša ponudba pritegnila vaše zanimanje?

Povprašajte nas