Orientacijski park

Ljubno na Gorenjskem (Gorenjske jaslice). Prekrasna vasica, od koder se lahko razgledamo na vse strani neba in povsod bomo ugledali prekrasen razgled. Pogled na Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe in Jelovico ustvarja krasno kuliso za različne aktivnosti v naravi.
V sodelovanju z Orientacijsko zvezo Slovenije smo postavili rekreativno  orientacijsko progo, kjer se lahko preizkusite v veščini orientiranja z aplikacijo MOBO. Proga je speljana po nezahtevnem terenu in je namenjena vsem starostnim skupinam. Lahko jo prehodite ali pretečete sami, z družino ali v skupini.

Proga je zaenkrat enostavna in za začetek ponuja začetni nivo zahtevnosti in je primerna za vse generacije. V prihodnje se bo proga spreminjala in omogočala tudi več težavnosti.
Če želite progo preizkusiti, si karto sami natisnete in se ob poljubnem času poženete v lov za skritimi kontrolnimi točkami.

Vsebina strani se bo še nadgrajevala in omogočala še več koristnih informacij s tega področja.

Ostale stalne proge najdete tukaj >>>
Tukaj si lahko ogledate demo video...

Partner projekta: Slovenska orientacijska zveza 

Za vse, ki se želite tekmovalno preizkusiti z orientacijo, vabljeni v enega od orientacijskih klubov, ki jih je po Sloveniji kar nekaj.

orientacija2   slika_1   orientacija3   orientacija5   orientacija_3_splet  slika_3orientacija8

 

Orientacija_fotke

 

Predstavitev_center_dejavnosti_v_naravi_Ljubno_sole_splet

Športni dan za vrtce in šole

Za vrtce in šole pripravljamo različne dejavnosti v naravi, s katerimi popestrimo športne dneve in druge oblike dejavnosti v naravi...

Ljubno na Gorenjskem ima pestro zgodovino in kar nekaj znanih imen izhaja iz naše vasi (Janez Jalen, Janez Puhar, Mihael Stroj...). Za veliko ljudi je ena lepših, če ne najlepša vas, ki ponuja prekrasne razglede na Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe in Jelovico.

Ker imamo odlično izhodišče za izvajanje različnih dejavnosti v naravi, smo se specializirali predvsem za tiste, ki omogočajo raznoliko udejstvovanje različnih šolskih starostnih skupin, predznanja in sposobnosti.

Dejavnosti v naravi želimo predstaviti z novimi idejami, pristopi, vsebinami in športi v sožitju z naravo in krajem. Skupaj s šolami oblikujemo unikatne programe in izpolnjujemo njihove načrtovane učne cilje.

Naš naravni poligon smo poimenovali CENTER DEJAVNOSTI V NARAVI in vključuje:
- ORIENTACIJO,
- DISK GOLF,
- TEMATSKI PARK ZA NAJMLAJŠE,
- NORDIJSKO ROLKANJE - SKIKE IN NORDIJSKO HOJO,
- RAVNOTEŽNI IZZIV S ČUTNO-DOŽIVLJAJSKO POTJO.

Glede na starost in število učencev šoli pripravimo primeren program ali kombinacijo večih programov, odvisno od časa, ki ga ima šola na razpolago.
Poligon se pripravlja po dogovoru preko celega šolskega leta. Za rezervacijo termina in ostale informacije pokličite na 041 767 282 (Matej) ali pošljite e-pošto na naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Končno ponudbo in ceno oblikujemo glede na izbrani program in trajanje aktivnosti.

Tukaj si lahko ogledate demo video...


PREDSTAVITEV POSAMAZNIH DEJAVNOSTI ZA VRTCE

TEMATSKI PARK ZA NAJMLAJŠE

V tem segmentu dajemo poudarek predšolskim otrokom, kjer jih na zanimiv in zabaven način popeljemo skozi igriv svet orientacije. S pomočjo pravljičnih in risanih junakov ustvarimo prijetno doživetje v naravi, ki otrokom za vedno ostane v lepem spominu.
Dolžino hoje in tematiko prilagodimo starostni stopnji otrok.
Primerno za otroke od 2 let dalje v spremstvu vzgojiteljic.
Dogodek lahko popestri tudi naša maskota VESELI ZAKLADKO.

palcek   orientacija  palcek2  orientacija8  palcek3  palcek4  palcek5

PREDSTAVITEV DEJAVNOSTI ZA ŠOLE

ORIENTACIJA

Orientacija ponuja celosten izziv tako za telo kot tudi za glavo. Sodelovanje, iskanje, natančnost, iznajdljivost in vodenje so samo nekatere veščine, ki jih razvijamo s pomočjo orientacije. Glede na starostno stopnjo pripravljamo proge po težavnostni lestvici od najlažjih oblik orientacije po označeni poti za prvo triado, po opisani poti za drugi triado do orientacijo s pomočjo orientacijske karte in kompasa za tretjo triado in srednje šole.

Primerno za učence od 1. razreda dalje.

orientacija3    orientacija     orientacija5orientacija6 orientacija10orientacija8

DISK GOLF

Disk golf je igra za vse generacije in sposobnosti učencev, saj je proga prilagojena starostni stopnji učencev. Preprosta navodila in elementi metov omogočajo tudi fizično in motorično šibkejšim učencem, da se enakovredno igrajo. Disk golf je igra podobna pravemu golfu, samo da namesto palic in žogic uporabljamo frizbije. Cilj je s čim manj meti zadeti cilj - košaro za disk golf.

Vsebina je razdeljena na tri sklope: spoznavanje osnov in pravil igre, elementi metov in mini turnir med skupinami učencev.

Primerno za učence od 5. razreda dalje.

disc_golf2   disc_golf   disc_golf3   slika_1

NORDIJSKO ROLKANJE - SKIKE in NORDIJSKA HOJA

Na naši lokaciji se lahko učenci spoznajo z osnovami nordijskega rolkanja na terenskih rolkah SKIKE in nordijske hoje. Za obe panogi velja, da sta izjemno koristni in učinkoviti, ker imata celosten in krepilni učinek na telo. Ob pravilni tehniki aktiviramo več kot 90 % mišic in tako poskrbimo za učinkovito aerobno vadbo.

Obe panogi izhajata iz teka na smučeh. Nordijsko rolkanje predstavlja drsalno tehniko teka na smučeh v letnih razmerah, nordijska hoja pa klasično tehniko le-tega.
SKIKE je patentirana terenska rolka, ki je po zaslugi izjemno učinkovitih zavor zelo varna in stabilna, tako da učencem umogoča varno in enostavno uporabo.
Primerno za učence od 5. razreda dalje. 

skike3 skike skike4_2skike_5

RAVNOTEŽNI IZZIV in ČUTNO DOŽIVLJAJSKA POT

Kako obvladovati ravnotežje v različnih situacijah? S pomočjo ravnotežnih trakov SLACK-LINE postavimo prilagojen poligon, na katerem učenci razvijajo ravnotežje na igriv in varen način. Različne ravnotežne naloge jim predstavljajo izzive, ki jih rešujejo samostojno ali v skupini. Poleg tega učencem postavimo tudi čutno-doživljajsko pot, pri kateri jim omejimo čutilo vida in tako odpremo drugo dimenzijo zaznavanja sveta okrog sebe in občutkov v sebi.

Da je program res unikaten, popestrimo dogajanje še s FOTO PRECIZNO ORIENTACIJO, kjer s pomočjo fotografij in kontrolnih točk učenci iščejo in določajo prave kontrolne točke.
Primerno za učence od 3. razreda dalje.

slack_line   slack_line3    slack_line4  

DODATNA PONUDBA

- Dodatno strokovno izpopolnjevanje in izobraževanje ter specialne delavnice za vzgojitelj-e/-ice, učitelj-e/ice razrednega pouka in športa.
- Določene vsebine za vašo šolo ali vrtec lahko izpeljemo tudi na vaši lokaciji.
- Pripravimo in realiziramo vam idejni projekt na temo dejavnosti v naravi. 

Partnerji projekta

ORIENTACIJSKA ZVEZA

OZS_Slovenije  

 DISK GOLF ZVEZA

disk_golf_zveza  

Sodelujemo tudi s:
FAKULTETO ZA ŠPORT  (Katedra za gorništvo, športno plezanje in aktivnosti v naravi) in PEDAGOŠKO FAKULTETO (predšolska vzgoja).

 

Predstavitev_center_dejavnosti_v_naravi_Ljubno_sole_splet

Predstavitev_tematski_park_za_najmlajse_Ljubno_vrtci_splet

 

Za podjetja

Z razvojem naših storitev  in programov želimo podjetjem ponuditi kvalitetno podporo pri promociji zdravja na delovnem mestu. Naši produkti so inovativni in gredo v korak s časom. Poudarek dajemo aktivnemu preživjanju prostega časa v naravi v kombinaciji z aktivnostmi, ki jih zaposleni izvaja-jo na delovnem mestu. Z našim svetovanjem si delavci izberejo ustrezen in njim prijazen program, katerega izvajajo preko celega leta, tako v podjetju kot tudi v njihovem prostem času.

Za podjetja imamo pripravljene različne pakete, ki jih prilagodimo njihovim poslovnim procesom s ciljem čim večjega učinka preventivnih športno-rekreativnih programov na zaposlenega.

V naši ponudbi lahko izbirate med celostnimi programi, ki zajemajo vse faze: od načrtovanja programa, usposabljanja zaposlenih, praktičnih delavnic zanje, opremljanja poslovnih prostorov s primernimi pripomočki, spremljanja poteka programa do analize celotnega programa. Cilj nam je dolgoročno dvigniti nivo sposobnosti zaposlenih in jim tako omogočiti visoko storilnost tudi v poznejši delovni dobi.

Dokazano je, da je strošek podjetij, ki ne vlagajo v preventivno dejavnost, zaradi bolniških odsotnosti zelo visok. S postopnimi preventivnimi koraki lahko skupaj ustvarimo boljše pogoje dela in večjo storilnost zaposlenih. "ZMAGA" bo obojestranska, saj boste imeli zadovoljnega in kreativnega zaposlenega, podjetje pa manj stroškov zaradi bolniških odsotnosti.

Zavedamo se, da je prvi korak vedno najtežji in odlašamo do točke, ko nas bolezen oz. nezmožnost opravljanja vsakodnevnega dela postavi pred dejstvo: NEKAJ BO POTREBNO SPREMENITI! Tukaj lahko z našo strokovno ekipo postanemo vaš sopotnik in pomočnik.  

Za več informacij nas kontaktirajte in z veseljem se bomo odzvali.
E-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
GSM: 041 767 282


NAŠI GLAVNI PRODUKTI ZA PODJETJA SO:
PAKET "KOCKA USPEHA", v katerem združimo različne aktivnosti v naravi, postavitev glavnih temeljev sodelovanja in delovanja posameznika, skupine in podjetja... Program prilagodimo številu udeležencev, ciljem in željam naročnika. Izvajamo jih v majhnih skupinah in na odličnih lokacijah.
kocka uspeha 1


MNENJA STRANK:
"Kocka uspeha" je bil program, ki ga je naša PROEN skupina z veseljem izbrala za svoj del strokovnega izobraževanja. Skupaj z drugimi temami na našem srečanju je zaokrožila rdečo nit vseh glavnih procesov uspešnega tima - kreativnost, komunikacijo, zaupanje, profesionalnost, zaupanje in pozitivnost.
S samim programom smo dejansko spoznali, kaj je pomembno za učinkovito delovanje tima v podjetju. Verjamem, da bomo to uporabljali tudi pri vsakdanjem delu.
Zahvala in pohvala Mateju ter Petru za inovativen in sproščen pristop, pri katerem smo se zelo sprostili, zabavali in se povezali.
Želimir PAVLOVIĆ, u.d.g.i.e., Vodja projektov PROEN


Vaša delavnica oziroma team building je vsekakor dosegel svoj cilj. Naša ekipa je delovala povezano in ob iskanju ključev smo se zelo zabavali. Hkrati smo uživali ob čudoviti pokrajini, lepih razgledih in ob veselem druženju nas ni ustavil niti dež. 
Skupaj smo se lotevali izzivov, enkrat je pobudo prevzel eden, drugič drugi, vedno pa smo vsi sodelovali in se spodbujali. Ob tem smo se seveda tudi bolje spoznali, se zamislili in dodobra nasmejali. 
Na večerji in na poti domov smo že obujali spomine na naš skupni dan, čaka pa nas še razkritje 'gradnikov' in 'rušilcev' v naši kocki uspeha, ki bo poskrbelo, da se bo naša zgodba o rasti in razvoju nadaljevala.
Druženje nas je vsekakor zbližalo, sprostilo in bolj povezalo. Veliko smo se naučili drug o drugem.
Še enkrat hvala za čudovito izpeljan dan.
Tatjana Potokar - Direktorica podjetja EMMA

KOCKA USPEHA emma 2018


AKTIVNA AVANTURA:
SKIKE, NORDIJSKA HOJA, ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA, DISK GOLF, ORIENTACIJA, ZIP LINE...
Pripravimo vam paket različnih dejavnosti glede na vaše želje in potrebe. Poskrbimo za prevoz, hrano, organizacijo in izvedbo avanture.

kolaz 1


OSTALI PRODUKTI, KATERE LAHKO IZBERETE:
- priprava načrtov  in izvedba programov za promocijo zdravja na delovnem mestu,

- skupinski tečaji različnih aktivnosti v naravi,
- aktivni dnevi za podjetja in njihove poslovne partnerje,
- predavanja za zaposlene na temo zdravega življenjskega sloga. 

aktivno_podjetje

 Zadovoljne stranke in podjetja: PROEN, MSM, EMMA, VRTEC RADOVLJICA, NOVI PLAMEN, VRTEC IDRIJA...

Prijavi se na novice tukaj ->

PAGON ŠPORT, Matej Pagon s.p. - Agencija za šport in prosti čas

NASLOV:
Ljubno 127
4244 PODNART
Slovenija
KONTAKT:
+386 41 767 282
info@pagonsport.si

PODATKI: 
Matična številka: 3603903000
ID. št. za DDV: SI78136610
TRR pri INTESA SANPAOLO BANKI:
SI56 1010 0005 3476 483
Sem zavezanec za DDV

Se vam zdimo zanimivi?

Je naša ponudba pritegnila vaše zanimanje?

Povprašajte nas